wędzarnie do gastronomii

Wędzenie to tradycyjna metoda konserwacji potraw.
Szukasz producenta wędzarni?

Fast, czy slow - co wybierasz?

Czy można być uzależnionym od jedzenia? To ciekawe pytanie, bo wiadomo że bez jedzenia po prostu umarlibyśmy z głodu.
Ale problem kompulsywnego obżerania się bez wątpienia istnieje. Nie ma jednak nic wspólnego z celebracją posiłków, z zachwycaniem się każdym kęsem, z tworzeniem wyjątkowej atmosfery.

Oj, nie.

Uzależnienie od jedzenia wygląda obrzydliwie.

I kończy się poważnymi problemami zdrowotnymi.

Powinniśmy nauczyć się jeść w sposób bardziej wyjątkowy, nie w biegu, nie po to żeby zeżreć coś na szybko, bo spieszy nam się do pracy, albo na imprezę.

Lepiej znaleźć chwilę, zrelaksować się przy ulubionym posiłku, poszerzyć swoje horyzonty smakowe.

Bez pośpiechu.

Wiesz, z czego słynie polska kuchnia?

Trend na tradycyjną polską żywność ma się dobrze, co bardzo cieszy.
Zachłysnęliśmy się nowościami z obcych kuchni, pokochaliśmy pizzę, polubiliśmy sushi i odkryliśmy amerykańskie burgery.
Pora wrócić do naszych, tak bardzo wyjątkowych smaków. Wiecie z czego słynie Polska? Z kiełbasy.

To, co wyróżnia naszą kiełbasę jest proces tradycyjnego wędzenia.

Te smaki docenili inni, i dosłownie - podbiliśmy podniebienia Europy.
Warto więc pamięta o tym, by nasze kulinarne tradycje traktować jak dziedzictwo kulturowe. Uważam, że psucie smaku poprzez "wyrafinowane" dodatki typu glutaminian sodu, naprawdę nie powinno uchodzić producentów na sucho.
Promujmy, dobrą, prawdziwą i wysokiej jakości, polską żywność!

Bądź patriotą - wybierz polskie jedzenie

wędzarnie do gastronomii Bardzo mnie cieszy, że ostatnio popularne robi się sięganie po tradycyjne, polskie produkty.
Wreszcie odwracamy głowy od koncernów i korporacji, które wciskają nam niskiej jakości jedzenie, za bardzo wygórowaną cenę.

Odwracamy się także powoli od mody na obce.

Tak, uwielbiam tajskie curry, japońskie sushi i amerykańskiego burgera.
Ale doceniam też polską kuchnię, zwłaszcza regionalne specjały 0 wędliny, sery, konfitury, soki...
Jest tego naprawdę sporo.
Warto czerpać z tego bogactwa nie tylko dlatego, że pyszne i zdrowe, że bez chemii i dziwnych dodatków (typu soja w kiełbasie, albo żelatyna w konfiturach).

Jeśli chcemy żyć w dostatnim kraju to wspierajmy lokalne biznesy, a nie obce korporacje.

.

Widok do druku:

wędzarnie do gastronomii