Lokalnie i sezonowo - to jeden z ciekawszych trendów kulinarnych.

Takie podejście często znaczy też - tanio.

Dobrze się składa, bo najlepszy sezon w trakcie - teraz królują szparagi, za niedługo zostaną jednak zdetronizowane przez truskawki.

Świetnie się mają lokalne sery, jak na przykład koryciński, i wędliny - jak kiełbasa lisiecka.

Coraz większą uwagę konsumenci przykładają do pochodzenia...Lokalnie i sezonowo - to jeden z ciekawszych trendów kulinarnych.
Takie podejście często znaczy też - tanio.

Dobrze się składa, bo najlepszy sezon w trakcie - teraz królują szparagi, za niedługo zostaną jednak zdetronizowane przez truskawki.

Świetnie się mają lokalne sery, jak na przykład koryciński, i wędliny - jak kiełbasa lisiecka.
Coraz większą uwagę konsumenci przykładają do pochodzenia produktu i do jego jakości. Już nie chcemy zjeść pizzy nad morzem i w górach, wolelibyśmy lokalne specjały.
Polska kuchnia regionalna może być równie egzotyczna, jak ta orientalna.
Smutne trochę, ze ciągle o tą drugą u nas łatwiej.

Jednak z roku na rok jest lepiej.

Warto tez sięgnąć po takie produkty, jak rabarbar. Te niepozorne gorzko-kwaśne łodygi, w przepięknym kolorze, można bardzo ciekawie wykorzystać. Sezon już się zaczął. Rabarbar to taka polska cytryna - świetnie się sprawdzi w roli lemoniady.
Dobrze zbalansuje słodki smak wielu deserów.

Aż się prosi o sernik na zimno z rabarbarem, lub jakąś tartę.

Sezonowo i lokalnie - to bardzo fajny trend. Oby przetrwał i zyskiwał na popularności.
gulasz na piwie przepis Polecam również gulasz z rabarbarem przepis rabarbar przepis - to całkiem niezłe Więcej informacji także tutaj gulasz z rabarbarem przepis gulasz wieprzowy przepis też jest ciekawie opisany temat .
Dodane: 06-07-2014 10:12

Tagi: gulasz wieprzowy piwo rabarbar

Widok do druku:

gulasz wieprzowy przepis