Wędzenie to tradycyjna metoda konserwacji potraw.

Szukasz producenta wędzarni?

Aromaty z wędzarni

wędzarnieWędzone potrawy od lat goszczą z powodzeniem na polskich stołach.

Najczęściej możemy je spotkać w postaci wędlin i kiełbas.

Występują jako dodatek do kanapek lub różnego rodzaju dań, którym nadają niesamowitego smaku i aromatu.
Wystarczy przyrządzić tradycyjną polską potrawę, jaką jest bigos, z dodatkiem wędzonek i bez, aby dostrzec wyraźną różnicę w jej jakości.

Warto jest jednak skorzystać z szerszej gamy wędzonych smakołyków, a mianowicie ryb.

Są one mniej popularne i jadane na co dzień, chociaż zachwycają swoim smakiem, aromatem oraz walorami zdrowotnymi. Mogą stanowić urozmaicenie codziennej diety niosąc za sobą wiele korzyści.

Dlaczego nie możesz schudnąć

wędzarnie Co nas tak naprawdę tuczy? Cukier, czy tłuszcz? Czy naprawdę znaczenie ma tylko i wyłącznie ilość kalorii, a może jednak to skąd one pochodzą też jest ważne? Odpowiedzi na te pytania są naprawdę ważne.
Jeśli nie możesz schudnąć, mimo pilnowania ilości spożywanych kalorii, i mimo odpowiedniej dawki ćwiczeń fizycznych - to przyjrzyj się bliżej temu, co jesz.
Nie tylko wartość kaloryczna ma znaczenie, ponieważ trawienie odbywa się w znacznie bardziej skomplikowany sposób.
Wszystko jest kwestią biochemii i rozbicia związków chemicznych z jedzenia, na takie z których nasz organizm może czerpać niezbędną energię.
Krótko mówiąc - glówną przyczyna odkładania się tkanki tłuszczowej nie jest tłuszcz, ale CUKIER.

A konkretnie cukry proste, takie jak sacharoza, syrop glukozowo-fruktozowy, fruktoza.

dobre, bo polskie!

Trend na tradycyjną polską żywność ma się dobrze, co bardzo cieszy.
Zachłysnęliśmy się nowościami z obcych kuchni, pokochaliśmy pizzę, polubiliśmy sushi i odkryliśmy amerykańskie burgery. Pora wrócić do naszych, tak bardzo wyjątkowych smaków.

Wiecie z czego słynie Polska? Z kiełbasy.

To, co wyróżnia naszą kiełbasę jest proces tradycyjnego wędzenia.

Te smaki docenili inni, i dosłownie - podbiliśmy podniebienia Europy.

Warto więc pamięta o tym, by nasze kulinarne tradycje traktować jak dziedzictwo kulturowe.

Uważam, że psucie smaku poprzez "wyrafinowane" dodatki typu glutaminian sodu, naprawdę nie powinno uchodzić producentów na sucho. Promujmy, dobrą, prawdziwą i wysokiej jakości, polską żywność!.

Widok do druku:

wędzarnie