Lokalnie i sezonowo - to jeden z ciekawszych trendów kulinarnych.

Takie podejście często znaczy też - tanio.
Dobrze się składa, bo najlepszy sezon w trakcie - teraz królują szparagi, za niedługo zostaną jednak zdetronizowane przez truskawki....Lokalnie i sezonowo - to jeden z ciekawszych trendów kulinarnych.

Takie podejście często znaczy też - tanio.

Dobrze się składa, bo najlepszy sezon w trakcie - teraz królują szparagi, za niedługo zostaną jednak zdetronizowane przez truskawki.
Świetnie się mają lokalne sery, jak na przykład koryciński, i wędliny - jak kiełbasa lisiecka.

Coraz większą uwagę konsumenci przykładają do pochodzenia produktu i do jego jakości.

Już nie chcemy zjeść pizzy nad morzem i w górach, wolelibyśmy lokalne specjały.
Polska kuchnia regionalna może być równie egzotyczna, jak ta orientalna. Smutne trochę, ze ciągle o tą drugą u nas łatwiej.
Jednak z roku na rok jest lepiej.
Warto tez sięgnąć po takie produkty, jak rabarbar.
Te niepozorne gorzko-kwaśne łodygi, w przepięknym kolorze, można bardzo ciekawie wykorzystać.
Sezon już się zaczął. Rabarbar to taka polska cytryna - świetnie się sprawdzi w roli lemoniady. Dobrze zbalansuje słodki smak wielu deserów.

Aż się prosi o sernik na zimno z rabarbarem, lub jakąś tartę.

Sezonowo i lokalnie - to bardzo fajny trend. Oby przetrwał i zyskiwał na popularności.

zupa krem z cukinii zupa z cukinii przepis - tekst jest OK Znazlazłem także zupa krem z cukinii przepis zupa krem z cukinii - też dobry Podobny temat również zupa krem z cukinii przepis .

Dodane: 05-06-2014 09:06

Tagi: cukinia zupa z cukinii przepis