Trudno nie odnieść wrażenia, że w naszym kraju modna staje się kuchnia molekularna.

Coraz częściej pada słowo "fusion", czy też sous-vide.

Z pewnością do popularności takiego stylu gotowania przyczynił się Wojciech Amaro. Jako jedyny w Polsce kucharz, uhonorowany prestiżową gwiazdką Michelin, prowadzi restaurację...Trudno nie odnieść wrażenia, że w naszym kraju modna staje się kuchnia molekularna.

Coraz częściej pada słowo "fusion", czy też sous-vide.
Z pewnością do popularności takiego stylu gotowania przyczynił się Wojciech Amaro. Jako jedyny w Polsce kucharz, uhonorowany prestiżową gwiazdką Michelin, prowadzi restaurację z taką kuchnią właśnie.

Mamy tam łososia w wosku, mamy sous-vide, syfony, mamy różne dziwne sposoby przyrządzania potraw.

Jest to niesamowicie fascynujące, szkoda tylko...

że nie da się tego odtworzyć w domu. Sama maszyna do sous-vide to wydatek kilku tysięcy złotych.
Jednak dla chcącego nic trudnego - można uzyskać efekt sous-vide w domowych warunkach, bez konieczności wydawania dodatkowych pieniędzy! Cały sekret to "gotowanie" w niskiej temperaturze, próżniowo zamkniętych składników, przez długo czas.
Ale o tym jaki jest sposób na domowe sous-vide, napiszę w kolejnym poście.

leczo przepis Podobny temat również przepis na leczo Dodatkowe informacje znalazłem właśnie tutaj leczo z papryką - polecam ten artykuł.

Zdecydowanie jest warty przeczytania.

Na temat przepis na leczo to też niezłe źródło Więcej informacji także tutaj leczo z papryką .
Dodane: 02-06-2014 12:08

Tagi: leczo kabanosy leczo przepis

Widok do druku:

leczo z papryką