No i pierwszą falę upałów mamy za sobą. Ja należę do osób, które zdecydowanie preferują chłodniejsze klimaty. Jest to problematyczna sytuacja - ciężko skupić się na pracy, zaburzeniom ulega rytm snu, spada apetyt.
No właśnie...No i pierwszą falę upałów mamy za sobą.
Ja należę do osób, które zdecydowanie preferują chłodniejsze klimaty.

Jest to problematyczna sytuacja - ciężko skupić się na pracy, zaburzeniom ulega rytm snu, spada apetyt.

No właśnie - przy wysokich temperaturach nie gotuję.
Jedynie kroję, miksuję, siekam.

Nie dałabym rady przełknąć pełnego zestawu obiadowego, ciepłej zupy i panierowanego kotleta.

Oj, nie... Co więc jeść w upały? Ja lubię potrawy na zimno. Zazwyczaj są one lekkie, ich podstawą są owoce i warzywa. Uwielbiam gazpacho - hiszpański chłodnik na bazie pomidorów, nie pogardzę też rodzimym chłodnikiem litewskim (chociaż jego przygotowanie jest bardziej skomplikowane). Zbawieniem są lekkie sałatki, podane z winegretem. Jeśli ktoś lubi mięso, to tatar świetnie się sprawdzi. Mój organizm latem mięsa się nie domaga. No i sezon na szparagi wciąż trwa.
Są przepyszne, wymagają krótkiego gotowania, można je potem owinąć w plaster dobrej szynki i podać z masłem lub sosem holenderskim.

Jest rabarbar - można z niego zrobić genialną lemoniadę, ja dodaję do niej lawendy.

Sposobów na upały jest dużo.

A wiadomo - jeść trzeba.
Moja kuchnia latem jest bardzo nagrzana, zwłaszcza w godzinach popołudniowych, bo zorientowana jest na zachód. Dlatego nie lubię spędzać w niej zbyt dużo czasu. Latem.
Bo zimą to co innego ;).
przepis na szparagi Więcej informacji także tutaj szparagi z szyną przepis Na temat przepis na szparagi to też niezłe źródło Warto rzucić okiem także na szparagi z szyną przepis Więcej informacji także tutaj przepis na szparagi .
Dodane: 27-05-2014 11:35

Tagi: szparagi szparagi przepis

Widok do druku:

przepis na szparagi